Gyakran Ismételt Kérdések

A figurák alapanyaga természetes vászon, ezzel is próbáljuk idézni a bibliai időket. Előfordul lenés kender is a bábok ruhái között, legtöbbször azonban pamutvászon, mivel kevésbé gyűrődik, és finomabb tapintású.
A középkori szentek ruhájához selymet és bársonyt is használunk.
Az arcok alapanyaga pamutdzsörzé („pólóanyag”), mivel a vászonnál rugalmasabb, a fejforma könnyebben kialakítható belőle.
A páncélt ezüst színű textilbőrrel imitáljuk (a kafarnaumi százados, a római katona és Szent Márton öltözékénél).
A figurákhoz mellékelt bábtartók alapanyaga rétegelt fenyő-lemez.

Kesztyűábjaink 30 cm magasak, felnőtt kézre valók, mivel elsősorban hitoktatók és szülők használják őket, de a felső tagozatos gyerekek keze is már elég nagy a figurák mozgatásához.

Mivel természetes anyagból készülnek, kényesebbek, mint a műszálas termékek. Szennyeződés esetén mosásuk helyileg, kézzel ajánlott, mosószeres meleg vízbe mártott körömkefével.
Gépben nem mosható!

A bábok besorolása „szemléltető eszköz”, 
3 ÉVES KOR ALATT NEM AJÁNLOTT, mivel apró részek: szem, gombok leszakadhatnak, és ha szájba veszik a kicsik, fulladást okozhatnak!

Újszövetségi figurák: Jézus, apostolok, Mária, asszonyok, királyok, pásztorok bármikor rendelhetők, de kérésre további karaktereket is elkészítünk megbeszélés szerinti áron.

Elsősorban a karácsonyi ünnepkörhöz tudunk ajánlani bábkészletet, de egy szép keresztelő-ajándék is lehet a gyermek védőszentjét ábrázoló figura.
A húsvét, a szenvedéstörténet megjelenítése komoly óvatosságot igényel, mivel ez érett felnőttek szmára is nehezen feldolgozható esemény.
Magát a keresztrefeszítést nem ajánlanám bábokkal eljátszani, viszont az Utolsó vacsora, a feltámadás, vagy az Emmauszi tanítványok története megeleveníthető a bábkészlettel.

A bibliai kesztyűbábok nagyszerű eszközök a vallási nevelésre. A kesztyűbábok segítségével interaktív módon eljuttathatók a vallási történetek és üzenetek a gyermekekhez. A szülők, tanárok vagy vallási vezetők felhasználhatják ezeket a bábokat történetmesélésre, szimbolikus játékokra vagy csoportos tevékenységekre a vallási nevelésben.

Természetesen figyelembe veszünk minden egyéni kívánságot.
A Kapcsolat menüpont alatt, üzenetben kérjük jelezni az egyéni igényeket.

A bábok segíthetnek interaktívvá tenni a tanítást, az Evangélium és a vallási fogalmak, értékek és tanítások vizuális megértését.

Az interaktív játék és a történetmesélés során a gyerekek közvetlenül kapcsolatba kerülnek a vallási történetekkel és karakterekkel életkoruknak megfelelő, saját élményt nyújtó formában. Ez segíti őket abban, hogy mélyebb megértést és kapcsolatot alakítsanak ki a vallásos értékekkel és hagyományokkal, megerősíti vallási identitásukat, amely komoly alap ahhoz, hogy felnőtt korukban tudatosan döntsenek a kereszténység mellett.

Shopping Cart